Újraélesztést végzett a mentők megérkezéséig

Dráma a pályán: Harry herceg életet mentett

Drámai perceket éltek át annak a lovaspóló-meccsnek a nézői, amelyen többek közt Harry herceg is részt vett Brazíliában. A herceg II. Erzsébet királynő nevében járja a brit uralkodóhoz tartozó országokat.

2012.04.02 16:29ma.hu

Habozás nélkül sietett a megsérült játékostársa segítségére Harry herceg, aki nagyanyja uralkodásának gyémántjubileuma alkalmából látogatott Brazíliába és ott egy barátságos lovaspóló-mérkőzésen vett részt. A játék hevében az ellenfél csapatában játszó Bash Kazi összeütközött egy a pályán tartózkodó játékossal és ájultan zuhant a földre. A trónörökös egyetlen pillanatig sem habozott, máris a sérült mellé ugrott és stabil oldalfekvésbe igazította a testét, és figyelte az állapotát, míg az egészségügyi személyzet odaért.

"Harry herceg volt az első, aki leugrott a lováról és odajött hozzám, nagyon helyesen cselekedve, hogy meggyőződjön róla, visszanyerem-e az eszméletem" - mesélte később Kazi úr. A brit Vöröskereszt képviselője szerint ugyanakkor a herceg gyors reagálása miatt az sem túlzás, hogy az életét mentette meg, hisz ki tudja, mi történhetett volna vele a pályán fekve. "Arra emlékszem, hogy amikor magamhoz tértem, átható kék szemekkel nézett rám" - tette hozzá a 41 éves sérült, akinél már elsőre is kisebb agyrázkódásra gyanakodtak, később a CT-vizsgálat beigazolta ezt.

Harry herceg az izgalmas meccs után nem maradt sokáig Brazíliában, ez volt az utolsó állomása az egyszemélyes útnak, melyet II. Erzsébet nevében tett, érintve Belizét, Jamaicát és a Bahamákat is.

Még több hír Harry hercegről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.