Politikai pályafutása lenne az opusz fókuszában

Filmbe önti Berlusconi a botrányait - maga írta és rendezné

Politikai pályafutásáról tervez filmet forgatni a mostanában inkább csak botrányaival címlapra kerülő egykori olasz kormányfő, Silvio Berlusconi. Már a cím is megvan, csak még titok.

2012.04.02 08:29ma.hu / MTI

Egyes olasz sajtóértesülések szerint már kész az önéletrajzi dokumentum-jellegű film forgatókönyve, már a címe is megvan, csak rendezőt keres Silvio Berlusconi, mások azonban cáfolják a hírt. Az igazságot azért nehéz kitalálni, mert a legfőbb érintett egyelőre mélyen hallgat. A Corriere della Sera című olasz napilapnak a tervezett címet ugyan még nem sikerült megtudnia, de értesüléseik szerint a várhatóan ősszel bemutatásra kerülő alkotás a mostanában inkább csak botrányaival övezett politikus pályafutását a Forza Italia (Hajrá Olaszország) párt 1994-es megalapításától egészen tavaly novemberig, a parlamenti választásokon alulmaradt kormányfő visszavonulásáig kíséri nyomon.

A film Berlusconi régi álma, így nem meglepő a hír felröppenése, de a "főhős" hallgatása miatt egyelőre számos sajtóorgánum fenntartásokkal kezeli az információt. Miközben az egyik oldalon úgy hírlik, a rendező személye még kérdéses, de már négy lehetséges jelöltet ebrudalt ki a kétes hírnevű sztárrá avanzsált politikus, addig a kommunikációs tanácsadó, Roberto Gasparotti határozottan cáfol minden ezzel kapcsolatos részletet.

A Hollywood Reporter című amerikai lapnak azonban még ez sem akadály, ők már a főszerepeket is "kiosztották", eszerint Berlusconit Danny De Vito alakíthatná, volt felesége szerepében Angelina Jolie tűnhetne fel, míg a legfőbb botrányt kiváltó prostituáltat, Rubyt Eva Mendes játszhatná el. Carlo Verdone rendező az olasz sajtónak elmondta, véleménye szerint a politikusról csak "tíz-húsz év múlva lehet filmet forgatni, ha már letisztult az általa képviselt politikai korszak".

Nem ez lenne az első vászonra kerülő alkotás Berlusconiról: 2003-ban készült el Andrea Cairola és Susan Gray rendezésében a Citizen Berlusconi (Berlusconi polgár), 2006-ban a Nanni Moretti rendezte Il Caimano (A kajmán), 2010-ben Sabina Guzzanti irányítása alatt forgott a Draquila, 2011-ben pedig elkészült Roberto Faenza rendezésében a Silvio Forever (Silvio örökre) című film.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.