Lovaggá ütötték a miniénekesnőt!

Képek: Mi köze Kylie Minogue-nak Midász királyhoz?

Kylie Minogue ez egyik legmagasabb rangú francia kulturális elismerésben részesült hétfőn Párizsban.

Kylie Minogue mesés visszatérése képekben képgaléria

2008.05.06 10:20MTI

Kylie Minogue ez egyik legmagasabb rangú francia kulturális elismerésben részesült hétfőn Párizsban.

Az ausztrál popsztár, aki a francia fővárosban kezdi meg X elnevezésű albumát népszerűsítő világkörüli turnéját (amelynek során május 15-én Budapesten is fellép), a Művészetek és Bölcsészettudományok Lovagja (Chevalier dans l,ordre des Arts et Lettres) kitüntetést vehette át azért a "kulturális élményért, amit a francia embereknek nyújtott".

Gyönyörű, fiatalos, tehetséges

A díjat átnyújtó Christine Albanel kulturális miniszter a díva Franciaország iránti szeretetét is méltatta a ceremónián.

A miniszterasszony az ókori Midász királyhoz hasonlította az énekesnőt, akinek a keze alatt minden arannyá válik, a lemezektől a rövidnadrágig. "Habár ez nem az az anatómiai része, amellyel a média a legtöbbet foglalkozik, ön nemes lelkű" - tréfálkozott a 39 éves előadóművésszel Albanel.

Komolyra fordítva a szót gratulált a rákkal megküzdő sztár személyes bátorságához, amit a nehéz időkben a nyilvánosság előtt mutatott. Minogue élete kivételes pillanatának nevezte az eseményt, és végtelen szeretetét fejezte ki a franciák iránt.

A kitüntetést tavaly októberben a Police együttes is megkapta, és korábban olyan amerikai filmsztárok érdemelték ki, mint Sharon Stone és Clint Eastwood.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.