Chotesovban forgatja A nevető embert a sztár

Kolostorba vonul vigyorogni Gerard Depardieu

A csehországi chotesovi középkori kolostor falai között forgatja A nevető ember című Victor Hugo-regény nyomán készülő film egyes jeleneteit Gerard Depardieu.

2012.03.07 11:35ma.hu / MTI

Kétszer már bejött neki, így harmadszor is Csehországot választotta forgatási helyszínként Gerard Depardieu: A nyomorultak-sorozat és Az utolsó vakáció című vígjáték után ezúttal ismét egy Victor Hugo-darabot, A nevető ember című regényt viszi filmvászonra az országban, a jeleneteket a Chotesovban található, XIII. századi barokk kolostorban forgatja.

A részben felújított, a cseh kulturális örökség részét képező épület nem ismeretlen a filmesek körében, tíz évvel ezelőtt ugyanitt vették fel a Rossz társaság című amerikai-cseh koprodukciós alkotás néhány jelenetét Anthony Hopkins főszereplésével, Joel Schumacher rendezésében.

A turisták által előszeretettel látogatott idegenforgalmi látványosságot természetesen a forgatás idejére, néhány napra lezárják, cseh hírügynökség jelentések szerint Depardieu egyébként már meg is érkezett a városba.

A filmben, amelyet Jean-Pierre Ameris rendez, a franciák nemzeti sztárja Ursust, az utazó művészt alakítja, aki két gyermeket, egy megcsonkított szájú, ezért örökké nevetőnek tűnő fiúcskát, valamint egy vak kislányt vesz magához. A gyermekek felnőve egymásba szeretnek, de a fiúról kiderül, hogy egy lord az apja.

Nemcsak Depardieu-nek hasznos a kolostorral történő együttműködés: a forgatásért adott bérleti díjból a kolostor további felújítási munkálatait fedezik. A film további jeleneteit Plzen környékén veszik fel, és a tervek szerint még az idén bemutatásra kerül a mozikban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.