Ronnie Montrose 64 évesen hunyt el

Elvitte a prosztatarák a híres gitárost

A zenész, aki Van Morrisonnal és a rock más nagyjaival is együtt játszott, a kaliforniai Millbrae-ben lévő házában halt meg szombaton. A 64 éves gitáros évek óta küzdött a prosztatarákkal.

2012.03.06 09:29MTI

Ronnie Montrose-nak 23 éves korában sikerült a zenei áttörés, amikor 1971-ben leszerződött Van Morrison Tupelo Honey című albumának elkészítésére. Két évvel később megalapította saját bandáját Montrose néven, de ezzel sohasem ért el különösebb sikereket a slágerlistákon.

Ronnie Montrose számos zenekart inspirált munkájával, dolgozott Herbie Hancock dzsesszzenésszel is.

Halála előtt szinte az utolsó percig dolgozott, sőt még egy turnét tervezett, naptára októberig telve volt fellépésekkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.