Iskolásoknak adta a vastag pénzköteget

Tízezer dollár az Oscar örömére - Meryl Streep jótékonykodott

Alighogy megkapta harmadik Oscar-díját, tízezer dollárt (2,1 millió forint) adományozott egy saját épületre gyűjtő Rhode Island-i iskolának Meryl Streep.

A 84. Oscar-gála legszebb pillanatai - 1. rész képgaléria

2012.02.29 12:29MTI
Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)

A színésznő, akit vasárnap este A Vaslady című filmben nyújtott alakításáért díjazott az Amerikai Filmakadémia, a legjobb színésznő kategóriában ugyancsak a díjra jelölt Viola Davistől hallott az iskoláról. Davis, A segítség című polgárjogi dráma sztárja a Rhode Island-i Central Falls szülötte, ahol a Segue Institute működik.

Angelo Garcia, az iskola alapító igazgatója elárulta, hogy a csekk hétfőn érkezett meg Meryl Streep Silver Mountain Alapítványától azzal a megjegyzéssel, hogy Davis nevében küldi, aki Central Fallsban nőtt fel.

A Segue Institute bérelt épületben működik, és több mint kétszáz diákja van. Garcia, aki együtt gyerekeskedett Davisszel, elmondta, hogy az iskola arra gyűjt, hogy megvehesse az épületet, amelyet bérel, vagy új épületbe költözhessen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.