Kiosztották az Oscar-díjakat

Meryl Streep megkapta a magáét és A némafilmes is tarolt

Magyar idő szerint hétfő hajnalra kiderült: A némafilmes című alkotás nyerte el az Oscar-gálán a legjobb filmnek kijáró szobrocskát, míg Meryl Streep végre elmondhatta a harmadik köszönőbeszédét is.

2012.02.27 06:46ma.hu

84 évvel az első aranyszobor átadása után, a digitális technika korában újra egy fekete-fehérben készült, beszéd nélküli alkotás vitte a pálmát az Oscar-gálán: a 2012-es díjátadó "főszereplője" a Michel Hazanavicius által rendezett A némafilmes című mozi volt, összesen öt kategóriában söpörte be az elismeréseket.

Az est másik nagy nyertese ugyan csak egy szoborral lett gazdagabb, ám az az egy számára most mindennél többet ér: 17. jelöléséből harmadszor sikerült diadalmaskodnia Meryl Streepnek.

Némafilm 83 éve nem szerzett győzelmet az Oscar-gálán, a legelső díjátadót leszámítva, ahol a Wings (Szárnyak) című néma alkotás kapta a legjobb filmnek kijáró elismerést, csak "hangos" filmek alkotói kapták az Amerikai Filmakadémia elismerését.

Részletes beszámoló a díjátadóról és a díjakról hamarosan!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.