Az ezerarcú sztárból hármat mutatnak be

Matrjoska-babát csináltak Meryl Streepből, és ő nem bánta

Azt mondják, a színésznőknek ezer arca van, és ezt Meryl Streep nagyon jól példázza. Épp ezért a Berlini Filmfesztiválon néhány orosz újságíró egy róla mintázott matrjoska-babát adott át ajándékba.

2012.02.17 12:29ma.hu

Senki sem vetheti Meryl Streep szemére, hogy nem alakított már változatosnál változatosabb szerepeket pályafutása során, így bízvást kijelenthetjük azt is: ha nem is ezer, de néhány tucatnyi arcát már mindenképp megismerhettük.

Részben ennek köszönhető, hogy a múlt heti Berlini Filmfesztiválon megkapta az Arany Medve Életmű-díját, az eddigi igen szép trófeagyűjteménye mellé. mire viszont külön büszke lehet, az egy egyszerű fababa, amit egy orosz újságírókból álló csoport nyújtott át neki: az egymásba rakható, három részes matrjoska-baba mindegyik figurája egy-egy jellegzetes arcát mutatja a sztárnak.

Fotó: MTI


Az elsőn ő maga látható, mint egyszerű hétköznapi nő, a másodikon a világot uraló cárnő képében tűnik fel, ahogyan Az ördög Pradát visel című filmben láthattuk, a harmadikon pedig pont úgy néz ki, ahogyan legutóbbi filmjében, a Vasladyben.

Utóbbiért egyébként néhány nappal korábban a londoni BAFTA gálán megkapta a legjobb színésznőnek járó díjat is, közvetlen azután, hogy ugyanebben a kategóriában egy Golden Globe-ot is átvehetett. Némi szerencsével nemsokára egy Oscarral is gyarapodhat a gyűjteménye, bár ebben ő maga sem hisz: eddig ezzel együtt 15 alkalommal jelölték a legrangosabb filmes díjra, ám minössze kétszer szólították őt a Kodak Filmszínház színpadára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.