Februárban veheti át a német filmesek díját

Arany Medvével jutalmazzák Meryl Streepet, egész életművéért

Életmű-díjat vehet át a februárban megrendezésre kerülő berlini filmfesztiválon, a Berlinalén Merly Streep. A színésznő nemrégiben arról panaszkodott, hogy csak kétszer kapott Oscar-díjat a közel másfél tucat jelölésből - talán az Arany Medve kárpótolja az elmaradt elismerésekért.

2012.01.06 09:29ma.hu

Nemrégiben jelentette be Meryl Streep, hogy könyvet készül írni azoknak a beszédeknek a felhasználásával, amelyeket minden egyes Oscar-jelölése alkalmával készített el, de amelyeket végül soha nem mondhatott el. A 16 jelölésből csupán kétszer került az ő kezébe a hőn áhított aranyszobor, de most talán egyszerre sikerül minden eddigi elmaradásért kárpótolni őt azzal az ugyancsak arannyal bevont, ám medvét ábrázoló figurával, amelyet február 14-én a Berlinalén vehet majd át.

Meryl Streep mint Margaret Thatcher

Az Arany Medvével a 62 éves színésznő életművét ismerik el, a díjátadót pedig egybevonják a legújabb filmjének, a Margaret Thatcher egykori brit miniszterelnök életéről szóló Vaslady-nek a berlini bemutatójával. "Meryl Streep csodálatos, sokoldalú színésznő, aki könnyedén mozog a drámai és vígjátéki szerepek között" - méltatta a több mint negyven filmben szereplő sztárt Dieter Kossick, a Berlinale igazgatója.

A fesztiválon a premier mellett vetítésre kerül az a két korábbi film is, amely után Streep megkapta az Oscar-díjat, de a Kramer kontra Kramer és a Sophie választása mellett további filmekkel is felidézik a színésznő legjelentősebb alakításait. A Vaslady-t a magyarok már február 2-tól láthatják a mozikban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.