Súlyos agykárosodást szenvedett a trónörökös

Lavinaomlás: örökre kómában maradhat a herceg

Lavina temette maga alá egy hete a holland királynő kisebbik fiát, a közel egy órás újraélesztés után azonban nagy az esély rá, hogy soha többé nem fog magához térni.

2012.02.24 15:29ma.hu / MTI

Elvesztette eszméletét, amikor egy lavina maga alá temette, és csaknem ötven percen keresztül tartott, míg sikerült Johan Friso holland herceget újraéleszteni - jelentették február 17-én a hírügynökségek. Az osztrák Alpokban történt baleset után egy héttel kiderült: az MRI-vizsgálat szerint Beatrix holland királynő másodszülött fia olyan súlyos agykárosodást szenvedett, hogy akár évekbe is telhet, míg magához tér a kómából, de azt sem lehet kizárni, hogy ez soha nem fog bekövetkezni.

A holland királyi család évtizedek óta hagyományosan a vorarlbergi Lech síparadicsomban tölti téli vakációját. Múlt pénteken a kora délutáni órákban a 43 éves herceg Litzen-Zugertobelnél letért a kijelölt pályáról, amikor rázúdult a lavina és maga alá temette. A negyed órás keresés után újra kellett éleszteni, majd válságos állapotban szállították az innsbrucki kórházba.

Mivel állapota a körülményekhez képest stabilnak mondható, úgy hírlik: hamarosan átszállítják őt egy magánklinikára, ahol további kezelésektől remélik, hogy magához tér.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.