138 embert evakuáltak

Lavinaomlás Tibetben: több ember eltűnt

A Hszinhua hírügynökség szerint lavina sodort el legkevesebb tíz embert és vágott el a külvilágtól közel 140-et Tibetben három nappal ezelőtt.

2011.03.27 13:02MTI

Az igen nehezen megközelíthető területen a mentők még keresik az eltűnteket, miközben  munkagépekkel, markolókkal már megszabadították a Pome és Metok megyét összekötő utat a hóakadálytól, s evakuálták az ott rekedt 138 embert.
   
A helyi rendőrség illetékesének tájékoztatása szerint a sérülteket kórházba szállították, nincs köztük olyan, akinek súlyos az állapota. Az érintettek többsége helyi, de egy útépítő brigád is a fogságába került.
   
Az erős havazás a múlt hétvégén indult meg a Tibeti Autonóm Terület egyes részein, több helyütt megakadályozva a gépjárművek és a gyalogosok továbbhaladását. Tibetet a szomszédos Szecsuan tartománnyal összekötő autópályán is csak szombaton indulhatott újra a forgalom.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.