Négyen haltak meg a hópokol miatt

Öt síelőt temetett maga alá a lavina a francia Alpokban

Öt síelőt maga alá temetett egy lavina kedden a francia Alpokban: négyen életüket vesztették, az ötödik személy sértetlenül megúszta a balesetet - közölték a helyi hatóságok.

2011.01.11 18:51MTI

Az áldozatok - két francia, egy brit és egy svéd állampolgár - egy hétfős csoport tagjaiként a kijelölt pályákon kívül, egy edző kíséretében síeltek Val d' Isere síparadicsomban, amikor feltehetően a maguk által kiváltott hógörgeteg elsodorta őket. A másik két személyt nem temette maga alá a hó, ők értesítették a hegyimentőket.

A csoport valamennyi tagjánál volt lavina-jeladókészülék, amelynek segítségével a mentők gyorsan megtalálták a síelőket a hócsuszamlás alatt. Az öt személy közül négynek a keringése már leállt, amikor a mentők kiásták őket, és sikertelenül próbálták őket újraéleszteni. Az ötödik síelő, akit csak félig temetett maga alá a hó, viszont egyáltalán nem sérült meg.

December 26-án ugyanebben a síparadicsomban temetett maga alá egy brit házaspárt egy lavina. Ők is a kijelölt pályákon kívül síeltek. A 67 éves férfi a grenoble-i kórházban belehalt sérüléseibe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.