Stephen Hawking eddig ismeretlen arca tárul fel

Celebtudósból készül kiállítás egy londoni múzeumban

A dilis egyetemista, az ingerlékeny fiatal kutató, a családfő - mindezek Stephen Hawking brit asztrofizikus olyan szerepei, amelyeket viszonylag kevés ember ismer közelről.

2012.01.20 18:29ma.hu / MTI

Pénteken nyitotta meg kapuit a londoni Science Museum azt a kiállítást, amelyen a látogatók Stephen Hawking asztrofizikus eddig kevéssé közismert arcával is megismerkedhetnek. Az érdeklődők elsősorban a hírességgé vált tudós személyes tárgyain, magánarchívumából származó levelein és a családi fotóalbum képein keresztül kerülhetnek közelebb a kérdés megválaszolásához: ki is valójában a világ legnagyobb élő elméleti fizikusának tartott férfi.

A Lou Gehrig-kórban szenvedő 70 éves tudós egy teremnyi kiállításán olyan képeket vetítenek projektorral a szoba falára, amelyekről még a járni tudó, fiatal Hawking tekint vissza az érdeklődőre, majd gyerekei körében mosolyog a kamerába. Látható a tudós néhány saját kezű kutatási feljegyzése és illusztráló ábrája is.

A múzeumba ingyenes a belépés, a kiállítás április 9-ig tart nyitva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.