Az Amerikai Rendezők Céhének díjára jelölték

Martin Scorsese és Woody Allen is díjra vár

Martin Scorsese A leleményes Hugo, Woody Allen pedig az Éjfélkor Párizsban című filmjéért került be az Amerikai Rendezők Céhének (DGA) díjára jelöltek közé.

2012.01.10 18:29MTI

Martin Scorsese és Woody Allen mellett David Fincher (A tetovált lány), Michel Hazanavicius (The Artist) és Alexander Payne (Utódok) is vár az Amerikai Rendezők Céhének elismerésére. A francia származású Hazanavicius számára ez az első DGA-jelölés, de a többiek mindegyike szerepelt már a listán, Scorsese és Allen pedig már meg is kapták a díjat.

Idén immár 64. alkalommal, január 28-án adják át a legjobb rendezőnek járó elismerést, amely megbízható tippet ad az Oscar-díj nyertesének kilétéről is. 1948 óta csupán hat olyan DGA-győztes volt, aki nem kapta meg abban az évben az Oscar-díjat is.

2011-ben Tom Hooper brit filmrendezőnek A király beszéde című filmjéért ítélték oda az Amerikai Rendezők Céhének díját. A hat peches rendező között volt legutóbb Rob Marshall, aki a 2002-es Chicago című filmjéért megkapta a DGA-díjat, az Oscart viszont nem ő, hanem Roman Polanski vitte el A zongorista című drámáért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.