Új lemezt készít a Black Sabbath

Visszatérés közben rákkal küzd a híres gitáros

Nagy szerencséjére korai stádiumban fedezték fel a Black Sabbath gitárosának és fő zeneszerzőjének szervezetében a nyirokcsomó-rákot, így jó esélye van a gyógyulásra.

2012.01.10 09:29ma.hu

Alig néhány hónapja állt össze újra a legendás Black Sabbath rockzenekar, amikor a banda gitárosánál, egyben fő zeneszerzőjénél nyirokcsomó-daganatot diagnosztizáltak. A csapat a jelenlegi formációban 33 éve nem készített lemezt, most egy új albumon kezdtek dolgozni, amikor kiderült, hogy Tommy Iommi szervezetét megtámadta a gyilkos kór.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a zenésznél nagyon korai stádiumban fedezték fel a betegséget, így jó esélye van a gyógyulásra. Mivel a kezelést Londonban végzik, a banda többi tagja is átköltözött Los Angelesből a szigetországba, így nem kell a stúdiómunkákat szüneteltetni, az őszre tervezett megjelenésig Iommi is aktívan részt tud venni a nagylemez előkészületeiben és utolsó simításain.

A 63 éves gitáros már a Black Sabbath alapításakor is tagja volt az együttesnek, amely több mint 40 éves fennállása alatt 70 millió példányt adott el lemezeiből és olyan nagyformátumú zenekarokkal állnak egy szinten, mint a Deep Purple vagy a Led Zeppelin.

Iommi különlegességét a tehetségén túl az a hiányosság is adja, amely 17 évesen egy baleset következtében érte őt: jobb kezén két ujja felső percét elveszítette. Ezeket műanyag percprotézisekkel pótolta, ám mivel ő balkezes, sérült kezével épp a finomabb, gitárnyaki mozdulatokat kell végeznie. Ennek ellenére virtuóz játékával az egészséges kezű gitárosokkal is könnyedén felveszi a versenyt.

A kérdés azonban most az, hogy ugyanilyen fölénnyel tudja-e legyőzni a rákot is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.