Heavy metal a világ körül

Tizenhárom év után újra összeáll a Black Sabbath

Újra összeáll a veterán brit heavy metal együttes, a Black Sabbath, amely új albumot készít és 2012-ben világkörüli turnéra indul.

2011.11.13 18:37MTI

A Billboard.com zenei hírportál szerint az együttes Los Angeles-i sajtóértekezletén jelentette be, hogy az eredeti négytagú felállásban - Ozzy Osbourne énekes, Tommy Iommi gitáros, Geezer Butler basszusgitáros és Bill Ward dobos - 2012 júniusában fellép az angliai Download fesztiválon, majd koncertkörútra indul.

Az 1969-ben alakult együttes 1978-ban bomlott fel Osbourne és a banda többi tagja közötti nézeteltérések miatt, majd 1997-ban összeálltak a Reunion című album elkészítésére, ám utána ismét szétváltak útjaik.

Rick Rubin lesz az új albumuk producere, amelyet 2012 őszén a Vertigo/Universal dob piacra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.