Jótékonysági gála díszvendége lesz a színésznő

Angelina Jolie ismét Boszniát segíti

A Berlinale ideje alatt rendezik meg idén is a Cinema for Peace (Mozi a békéért) elnevezésű jótékonysági gálát, melynek középpontjában idén a boszniai és a burmai emberek megsegítése áll.

2012.01.09 09:29ma.hu / MTI

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál ideje alatt megrendezésre kerülő Cinema for Peace (Mozi a békéért) elnevezésű jótékonysági gálaesten adják át Angelina Jolie-nak az első saját rendezésű filmjével kiérdemelt kitüntetést.

A nagyszabású esemény középpontjában a boszniai és a burmai emberek megsegítése áll, nem véletlen hát, hogy épp Jolie lesz az est díszvendége, aki egy, a bosnyák háború idején zajló szerelmi történetet dolgoz fel az In the Land of Blood and Honey (A vér és a méz földjén) című filmjében.

Angelina Jolie október közepén Líbiában (Fotó: MTI)


A Berlinaléhoz kapcsolódó február 13-i rendezvényen az Oscar-díjas színésznő mellett megjelenik Catherine Deneuve, Bob Geldof, Christopher Lee és Bianca Jagger is. Az elmúlt tíz évben a hozzájuk hasonló kaliberű sztároknak is köszönhetően a szervezők szerint több mint hárommillió eurót sikerült összegyűjteni különféle jótékonysági célokra.

Az előző évben a gála díját Sean Penn érdemelte ki a földrengés sújtotta Haitin végzett nagyszabású jótékonysági munkájáért.

Még több hír Angelina Jolie-ról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.