Exkluzív interjút adott a sztár az m1-nek

Miről mesélt Angelina Jolie a köztévében?

Különleges sztárinterjú készült a hazai köztévében abból az alkalomból, hogy december 23-án bemutatták Amerikában Angelina Jolie első saját rendezésű filmjét. Az épp Budapesten tartózkodó sztár megrázó kérdéseket feszegetett.

Angelina Jolie a budapesti forgatáson képgaléria

2011.12.29 18:29ma.hu / MTI

Az új év második napján kerül adásba az az exkluzív interjú, amelyet a hazánkban tartózkodó Angelina Jolie adott az m1 tévécsatornának még október végén. A beszélgetés apropóját az adta, hogy az ünnepek előtt egy nappal mutatták be Amerikában az In the Land of Blood and Honey (A vér és a méz földjén) című filmet, amelyet Jolie rendezett, a legtöbb jelenetet pedig Budapesten rögzítették.

A bosnyák háború idején játszódó háborús-szerelmi dráma Magyarországon 2012 februárjának közepén kerül a mozikba.

Az Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő a 40 perces interjú során nemcsak a film történetéről és a forgatásról mesél, de azt is elárulta Návai Anikónak, hogy miért épp itt játszódik élete első önálló rendezésű alkotása.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)


"Írhattam volna forgatókönyvet Darfurról, Zimbabwéről vagy Kambodzsáról. Azért választottam a volt Jugoszláviát, mert Európa egyik csodálatos kulturális, vallási és nemzetiségi olvasztótégelye volt, mely egyik percről a másikra felbolydult, és egymásnak ugrasztotta a szomszédokat, a barátokat, a szerelmeseket, a családokat. Az ütött szíven, mi sodorhatna engem odáig, hogy Brad ellen forduljak, vagy a szomszédomra, a barátomra fogjak fegyvert? Még a legjobb embereket is képes így lealjasítani a háború?"

A beszélgetést három kamerával rögzítették, a helyszín pedig Angelina kérésére a Kiscelli Múzeum épülete és kertje volt, ami az egyik legfontosabb hely a forgatás szempontjából. A rendező-színésznő személyesen mutatta be a legfőbb pontokat az épületben, amely a szarajevói könyvtárnak és a megszálló szerb hadsereg szarajevói főhadiszállásának adott otthont. Az interjú abban a helyiségben készült, ahová a szerb főszereplő, Danijel - a főhadiszállás parancsnoka - próbálja menteni bosnyák szerelmét, Ajlát

Az Angelina Jolie-val készült beszélgetést 2012. január 2-án (hétfőn) 20:15-kor vetíti a közszolgálati televízió m1-es csatornája.

Még több hír Angelina Jolie-ról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.