Angliába még nem térhet vissza a sztár

A remény sugara: George Michael végül túlélte

Orvosai optimisták az állapota javulását illetően, ám az életveszély határáról visszatért George Michael nagy valószínűséggel még a karácsonyt is Bécsben fogja tölteni.

2011.12.22 09:29ma.hu

A kezdeti óvatosság után most végre egyértelműen optimistán nyilatkoznak a bécsi AKM klinika orvosai a jelenleg legnagyobb érdeklődést kiváltó betegükről. George Michael november 21-én került kórházba, alig néhány órával az aznap estére tervezett bécsi koncertje előtt, majd előbb csak a legközelebbi néhány koncertjét, két nap múlva pedig a teljes európai turnét lefújta.

Fotó: Jacarta Globe

Nem csoda: ami eredetileg csak enyhe megfázásnak tűnt, arról kiderült, hogy súlyos tüdőgyulladás, a 48 éves sztárt egy különleges ágyba kellett fektetni, ami nagyban javította az életben maradási esélyeit.

Noha már két héttel a kórházba kerülése után azt mondták az orvosok, hogy "rohamosan javul", a valóság ennél ijesztőbb volt, hisz állapota továbbra is kritikusnak számított. Csupán most, egy hónappal később merték azt mondani a szakemberek, hogy kifejezetten biztató a javulás mértéke, az azonban a szándékaival ellentétben még kétséges, hogy képes lesz-e visszatérni Angliába az ünnepekre.

Az osztrák állami televízióban egyik kezelőorvosa, Cristoph Zielinski azt mondta: "ez egy olyan kérdés, amit még nem dönthetünk el, de a beteg érdekeit figyelembe véve kell meghozni". Pedig nemcsak menedzsere, de rokonai és barátai is abban bíznak, hogy a karácsonyt már együtt tudják tölteni Londonban, de a következő két nap döntő fontosságú lesz, hogy kiderüljön: kibírja-e a hosszú utat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.