Bizakodók a szakemberek

"Rohamosan javul" George Michael az orvosai szerint

Egyre optimistábbak a bécsi orvosok, akik George Michael tüdőgyulladását kezelik, a kritikus szakaszon túljutott, most már egyre jobbak a fizikai tünetei és állapota gyorsabban javul, mint remélték.

2011.11.30 15:29ma.hu

Miközben egyes hírportálok még mindig George Michael állítólagos - és rendre megcáfolt - kómájának híréről írnak, az osztrák főváros AKH Kórházának szakorvosai a ma délelőtt kiadott közleményükben örömmel jelentették, hogy a világsztár állapota óráról órára javul. Igaz, hogy továbbra is az intenzív osztályon kezelik őt, de erre csak a tüdőgyulladása súlyossága és kiterjedtsége miatt volt szükség - adta hírül a Daily Mail.

Nyilvánvaló, hogy hosszabb időszakra lesz szüksége a sztárnak, amit teljes nyugalomban tölt el, így segítve a gyógyulást, de Gottfried Locker és Christoph Zielinski professzorok leszögezték: semmiféle egyéb egészségügyi probléma nem merült fel. Ezzel cáfolták azokat a híreket is, amelyeket a kórház egyik alkalmazottja szivárogtatott ki néhány nappal korábban, a neve elhallgatását kérő illető akkor azt állította: a betegség már az énekes szívére is áthúzódott.

Állításaiból eszerint mindössze annyi igaz, hogy George Michael állapotára kardiológusok is felügyelnek, ám ez lehet elővigyázatosság is.

A bécsi kórházat szakmai körökben is az egyik legjobbnak tartják a tüdőbetegségek kezelésének terén, így a hírességnek kifejezett szerencséje volt a szerencsétlenségben, hogy épp itt érte utol a súlyos fertőzés. A különleges, kifejezetten tüdőgyulladásos betegek számára kifejlesztett ágy is nagymértékben hozzájárult a legkritikusabb időszak átvészeléséhez, most pedig mint Locker és Zielinski fogalmazott: "örömmel jelentjük be, hogy Michael állapota folyamatosan javul, a tüdőgyulladás tünetei egyre inkább visszahúzódnak és egyenletes ütemű gyógyulás jeleit mutatja, ahogy azt vártuk".

"Michael pontosan ugyanolyan kezelést kap, mint amit bármelyik átlagos beteg kapna Ausztriában erre a betegségre" - tették hozzá. Azzal kapcsolatban azonban továbbra sem szeretnének jóslásokba bocsátkozni, hogy mikor épül fel annyira a sztár, hogy már szállítható lesz, illetve azt követően meddig kell még szigorú pihenőt tartania a teljes gyógyulásig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.