Az ázsiai ízek kedvelői ne hagyják ki!

Szeretne egy vietnámi kolbászt?

Mivel az ázsiai ízeket már bőven volt lehetőségünk megkóstolni, otthon is elkészíthetjük őket - akár a vietnámi kolbászt is.

2011.12.15 06:29ma.hu - Fotó: thedeliciouslife.com

A vietnámi kolbász tofuval, hagymával és fűszerekkel készül - az ázsiai ízek kedvelői mindenképp próbálják ki!

Fotó: thedeliciouslife.com

Hozzávalók:

- 30 dkg tofu
- 5 db szárított gomba, (fűszeres, ázsiai boltban kapható)
- 1 kis fej lilahagyma
- delikát, bors, cukor

Puhára áztatjuk a szárított gombát. Az áztatott, megmosott gombát, a hagymát apróra daraboljuk. A tofut összetörjük, hozzáadjuk a gombát, a hagymát, ízlés szerint a delikátot, a borsot és egy pici cukrot, jól összedolgozzuk.

Utána kolbászokat formázunk és 15-20 percig gőzöljük. Kiszedjük, hagyjuk, hogy lehűljön. A lehűlt kolbászokat nem túl forró olajban, közepes tűzön, fedő nélkül minden oldalról megsütjük.

A megsült kolbászokat fedővel lezárható edénybe szedjük ki. Szépen szeletelhetjük fél óra hosszáig lehűlés után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.