Két lemezt jelentet meg az egykori Beatles-tag

Rádupláz Paul McCartney: "Nagyon más lesz!"

A szerelem inspirálóan hatott Paul McCartney-ra, nem egész két hónappal harmadik házasságkötése után bejelentette: jövőre nem is egy, hanem mindjárt két új nagylemezzel fog előrukkolni.

2011.12.02 09:29ma.hu

Alighogy oltár elé vezette harmadik feleségét, Nancy Shevellt, Paul McCartney máris nagyszabású terveket osztott meg rajongóival, melyekből nemcsak az derült ki, hogy hamarosan újra hallat magáról, hanem hogy rögtön két lemezzel is készül az új évre. Az egykori Beatles-tag különböző stílusú zenei anyagokat válogatott albumba, az egyik a tőle már megszokott "hagyományos" stílust képviseli, a másik azonban teljesen új színt jelent eddigi pályájához képest.

Fotó: ReviewHunter

"Nagyon más lesz, mint amit eddig csináltam" - árulta el a várhatóan február 6-án boltokba kerülő My Valentine című lemezről, amelyben legfőképp a jazz hatása fog érvényesülni, a zenész édesapjának fiatalkorát idézve. Az albumon főképp ismert szerzemények szerepelnek majd az 1920-1940 közötti évekből, de saját dalok is bővítik a repertoárt.

"Együtt dolgoztam Diana Krall-lal és más nagyszerű dzsesszzenészekkel, mint John Clayton. Ez egy nagyon gyengéd, intim lemez, amelyet egy üveg bor vagy egy csésze tea mellett hallgathat az ember. Hangulatos zene" - fogalmazott a zenész.

A másik albumról egyelőre nem sokat lehet tudni, mindössze annyit, hogy hagyományos stúdióalbum lesz, de stílusáról McCartney meglehetősen rejtélyesen fogalmazott: "Talán pop, talán rock, talán pszichedelikus... Ki tudja?" Az viszont biztos, hogy a rajongók nagyon várják már a legfrissebb szerzeményeket, hisz a veterán gombafejű 2007 óta nem rukkolt ki új számokkal.

A Memory Almost Full megjelenésével szinte egyidőben pattant ki, hogy 2002-ben kötött házassága Heather Millsszel a végét járja, közben pedig felbukkant mellette Nancy - ez valóban nem a legjobb időszak az alkotásra. Mostanra azonban láthatóan egyenesbe került McCartney lelkivilága, kiegyensúlyozott és boldog, nem csoda hát, ha ez a művészetére is jótékony hatással van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.