Paul McCartney hívta meghallgatásra a zenészt

Ki a Beatles titokzatos dobosjelöltje?

Ismeretlen dobos után kutatnak a zenerajongók: Paul McCartney hívta el egy meghallgatásra még 1960-ban, de senki nem tudja, ki az, aki esélyes lett volna Ringo Starr helyére.

2011.10.18 09:29ma.hu

Egy könyvben összehajtogatva bújt meg évtizedeken keresztül az a levél, amit még 1960. augusztus 12-én írt Paul McCartney - akkor még szinte teljesen ismeretlen zenészként, és a Beatles sem született meg a ma ismert összeállításában. Épp arra a hamburgi kéthónapos turnéra kerestek dobost az állandóan változó nevű zenekarba, ahol a csapat felvette a The Beatles nevet, de a levél címzettjének kilétére nem derült fény. Csupán annyit lehet tudni, hogy az ismeretlen dobos egy liverpooli újságban adott fel hirdetést, ezért hívta el McCartney egy meghallgatásra.

Akkoriban még Pete Best töltötte be az együttesben ezt a pozíciót és csak két évvel később jelent meg Ringo Starr, így azt egyértelműen ki lehet zárni, hogy pont ő lett volna a szerencsés kiválasztott. Egyelőre az is rejtély, hogy vajon az ismeretlen dobos bemutatta-e tudását a későbbi Beatles tagjai előtt, vagy a meghallgatásra végül sosem került sor.

Ahhoz azonban semmi kétség nem fér, hogy a most előkerült levélke a rajongók érdeklődését igencsak felkeltette: a Christie's aukciósház által november 15-re szervezett árverésen nem elképzelhetetlen, hogy hétezer fontot (2,4 millió forint) is adhatnak a különleges relikviáért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.