Adele hangszálait polip támadta meg

Megvan a bűnös: ezért némult el majdnem a világsztár

Több amerikai koncertjét is le kellett mondania néhány hete a világhírű brit énekesnőnek, Adele-nek, de az ok komolyabb volt, mint egyszerű túlerőltetés: hangszálai polip miatt véreztek be.

2011.11.08 12:29ma.hu

Néhány hete Adele-nek már másodszor kellett lemondania több amerikai fellépését is, miután torka a nyári koncertek után ismét bevérzett. Orvosai akkor szigorú némaságra ítélték, azt remélve, hogy a pihentetés majd helyrehozza a problémát, az énekesnő pedig elhatározta, hogy amint helyrejönnek a hangszálai, szakember segítségével fog speciális hangszálerősítő gyakorlatokat végezni, hogy ilyesmi ne következzen be újra.

Fotó: Interview

Csakhogy hiába pihentette a torkát szorgalmasan, állapota továbbra sem akart javulni, hó elején a Twitteren már azt az aggodalmát osztotta meg rajongóival, hogy talán rák okozza a problémákat. A következő orvosi kontroll után el is küldték őt kivizsgálásra, ám mindenki nagy megkönnyebbülésére kiderült: bár a túlerőltetés miatti hangszálgyulladásnál valóban komolyabb a gond, temetni még nem kell senkit.

Sőt: időközben már el is végezték egy bostoni klinikán hétfőn a lézeres műtétet, amelynek során eltávolították a világsztár hangszálairól a polipot. A kórház igazgatójának nyilatkozata szerint a Rolling a Deep című sláger énekesnője hamarosan újra a jól ismert hanggal örvendeztetheti meg rajongóit és bepótolhatja az elmaradt 10 helyszínből álló amerikai turnéját is.

Szükség is lesz a teljesítményére, hisz nemcsak a 4 milliós példányszámban eladott első nagylemeze "kötelezi" erre, de nemrég az is kiderült: ő lesz a soron következő James Bond-film zenéjének szerzője és előadója is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.