Sikerlistás számot várnak a díjnyertes sztártól

Kiválasztatott: Adele írja az új James Bond főcímdalt

Az utóbbi néhány Bond-dal nem hozott olyan átütő sikert, mint várták, ezért a most készülő 23. rész zenéjéhez a többszörösen díjnyertes Adele-t kérték fel a film rendezői. A szám állítólag már csak a stúdiófelvételre vár.

Egy csokorban a James Bondok képgaléria

2011.10.04 12:29ma.hu

Nem elég, hogy a slágerlistákon nem hoztak átütő sikert, de a legutóbbi néhány James Bond-film főcímdala is többnyire még azelőtt eltűnt a süllyesztőben, mielőtt valaki hallott volna róluk. A sorban 23., egyelőre cím nélküli részhez ezért a film készítői úgy döntöttek, olyasvalakit kérnek fel, aki képes igazi slágert összehozni, és erre Adele tűnt a legalkalmasabbnak.

Adele (Fotó: Interview - A galériában az eddigi James Bondok)

Nem is alaptalanul: a 23 éves brit énekesnő az MTV Video Music Awards versenyén alig pár hete 4 kategóriában is elhozta a fődíjat a Rolling in the Deep című számának klipjével. Az énekesnő állítólag már az új Bond-dallal is elkészült, hamarosan stúdióba vonulhatnak a zenészek, hogy rögzítsék a slágernek szánt művet - ezután már csak annyi marad, hogy átadják a film rendezőjének és vágójának.

Adele Paul Epworth producerrel dolgozik majd, aki többek között a Plan B, a Florence and the Machine és Cee Lo Green felvételeiben is aktívan közreműködött. A Bond-zenék korábbi szerzői között olyan nevekkel találkozhatunk, mint Sir Paul McCartney, Dame Shirley Bassey, a Duran Duran, Madonna, Tom Jones, a legutóbbi két filmben pedig Chris Cornell, illetve Jack White és Alicia Keys duettje hangzott el.

A szám címe egyelőre nem ismert, ami nem meglepő: egy ideje már az aktuális epizód címe megegyezik a főcímdaléval, így valószínűleg emiatt sem szeretnék, ha idő előtt kitudódna a mostani dal címe. Mindössze annyit lehet tudni, hogy ezúttal is Daniel Craig játssza a 007-es ügynök szerepét, igaz, saját bevallása szerint utoljára, mert megelégelte a szerepre való felkészülés "kínzásait, a napi több órányi megfeszített sportot és edzéseket.

Az új részt várhatóan 2012 októberében mutatják be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.