Három titkos küldetés épp elég volt a sztárnak

Daniel Craig már nem szeretne James Bond lenni

Szép volt, jó volt, de háromszor épp elég volt - valahogy így foglalható össze pár szóban Daniel Craig döntése, miszerint búcsút intene a 007-es ügynöknek és átadná azt egy fiatalabb utódnak.

Egy csokorban a James Bondok képgaléria

2011.09.27 18:29ma.hu

Búcsúzni készül Daniel Craig a híres 007-es ügynök szerepétől, akit háromszor alakított a filmvásznon, először 2006-ban a Casino Royale-ban, majd 2008-ban a Quantum csendjében. Az általa harmadszor megformált James Bond-történetet - ami a legendás kalandok sorában a 23. - november végén kezdik el forgatni, de Craignek már most elege van a "kínzásokból", ezért szeretne kiszállni.

"A Bond-szerep megváltoztatta az életemet, de remélem, hogy a harmadik film után átadhatom egy fiatalabb és jobb utódomnak" - vallotta be egy filmes szaklapnak nemrégiben. A szerepre készülve ugyanis szinte minden nap keményen edzenie kell, hetente csak egy pihenőnapot engedélyeztek neki a film készítői, és ahogy fogalmazott, egy év után már nagyon utálja a "megpróbáltatásokat".

Daniel Craig - egy a hatból (A galériához KATT a képre!)


Az egyelőre csak "Bond 23" munkacímet viselő legújabb részt előreláthatólag 2012 novemberében mutatják be. Az ügynök szerepét egyébként Craig Pierce Brosnantől vette át, az 1962-ben bemutatott első résztől kezdve vele együtt összesen hat színész személyesítette meg az ízig-vérig brit gentlemanként viselkedő, de a legextrémebb akcióktól sem visszariadó - és a nők számára is mindig szolgálatrakész - titkosügynököt.

A sort Sean Connery nyitotta a Dr. No című résszel, és összesen hat alkalommal vetette bele magát a kalandokba. 1969-ben egyetlen részt forgattak le George Lazenby főszereplésével, majd Connery rövid visszatérése után 1973-tól hét részen keresztül Roger Moore arca kötődött össze a híres szereppel.

1987-ig uralta a Bond-szériát, amikor is az ifjú Timothy Dalton váltotta a szívtipró akcióhős figurájában. Két rész után, 1995-ben Pierce Brosnan kapta meg a szerepet, aki négy alkalommal mentette meg a világot a végső pusztulástól és most Daniel Craignél a staféta - de egyelőre korai lenne azon elmélkedni, hogy mikor és főleg kinek adja tovább.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.