Hosszútávú tervei vannak NY polgármestereként

2013-ban még nem indul polgármesternek Alec Baldwin

Alec Baldwinnak hosszú távú tervei vannak a New Yorki-polgármesterséggel kapcsolatban, de 2013-ban még nem kíván versenybe szállni a pozícióért.

2011.08.11 12:35MTI

Az 53 éves, köztudottan demokrata érzelmű színész neve akkor merült fel először a metropolisz polgármesterségével kapcsolatban, amikor júniusban lemondásra kényszerült az internetes szexbotrányba keveredett Anthony D. Weiner szövetségi képviselő, akit sokan a poszt várományosának tartottak.

Alec Baldwin azonban a The New York Timesnak elmondta, hogy előbb be kívánja fejezni szereplését a 30 Rock című sorozatban, amelyhez 2012 áprilisáig szerződés köti, majd ősztől kezdve politikatudományt és közigazgatást szeretne hallgatni. Mint mondta, két vezető egyetemmel is tárgyal arról, hogy melyiküknél iratkozzon be egy mesterkurzusra. Az aspiráns elsősorban a városvezetés gazdasági vonatkozásaiban szeretné elmélyíteni az ismereteit.

Fotó: NYMag

Baldwinnak, aki ma még Long Island-i lakos, az induláshoz végérvényesen New York Citybe kell költöznie. Manhattanben is régóta van már lakása a mozisztárnak; két évtizeden át a West Side felső részén volt egy ingatlanja, amelyet azonban nemrégiben, nagy szívfájdalommal, egy belvárosival cserélt fel, hogy közelebb legyen a 27 éves barátnője, Hilaria Thomas jógastúdiójához.

A színész azt állítja, politikai szponzorok korábban megpróbálták rávenni, hogy az országban máshol vállaljon politikai funkciót - például, hogy legyen Connecticut állam szenátora vagy Kalifornia kormányzója -, de ő nem akart elköltözni New York államból.

Baldwin elmondta, hogy sokáig kiállt az internetes üzenetei miatt kínos helyzetbe került Weiner képviselő mellett. "Egy szexbotrány számomra értelmezhetetlen" - fogalmazott Alec Baldwin. Szerinte a politikus helyzete akkor vált politikailag tarthatatlanná, amikor kiderült, hogy a felesége, Huma Abedin terhes.

Ám a "The Big Apple" (nagy alma) - ezen a néven emlegetik az amerikaiak New Yorkot - polgármesterségére kacsintgató filmsztár élete sem mentes a botrányoktól. A rajongók ma is emlékeznek a Kim Basingertől való keserves elválásának heves veszekedéseire, különösen arra a kiszivárogtatott hangüzentre, amelyben "disznónak" nevezte az akkor 11 éves lányát, Irelandet.

Alec Baldwin bízik benne, hogy az emberek megbocsátották már neki az egykori ballépéseit, ugyanakkor kijelentette: tisztában van vele, hogy a politikába való belépési kísérlete egy "fenékberúgással" végződhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.