Natalie Portman fiát Alephnek hívják

Elárulta végre: Héber betűről nevezte el fiát a sztár

Hallottunk már néhány furcsa nevet az amerikai sztárok háza tájáról, de az országok, városok vagy autómárkák mellett eddig nem volt olyan, hogy egy betűről nevezze el valaki a gyerekét.

Natalie Portman bármikor szülhet képgaléria

2011.07.07 15:34ma.hu

Egy hónapja, június 6-án született meg Natalie Portman első gyermeke, ám a híres színésznő és vőlegénye, Benjamin Millepied egészen mostanáig nem akarta elárulni, milyen nevet írattak a kisfiú anyakönyvébe.

Azt sem tudni, hogy pusztán szerették volna egy darabig maguknak megőrizni a "titkot", vagy azért nem, mert amerikai szokás szerint nem is a születéskor kapta a kicsi a nevet. Ott ugyanis jellemző, hogy a szülők a már megszületett gyermek jelleméhez igazítják a nevet, ezért 1-2 hétig figyelik, hogy nyugodt vagy inkább izgága baba, türelmes vagy akaratos, és aszerint döntenek.

Natalie Portman a vőlegényével, a szülés előtti napokban (Fotó: INF Daily - A galériához KATT a képre!)

Most azonban fellebbent a fátyol és kiderült, a kisfiú az Aleph nevet kapta, ami a héber ábécé első betűjének kiejtett változata. A hír persze ezúttal sem a legfőbb illetékesektől pattant ki, és nem is erősítették meg, ám eddig cáfolat sem érkezett sem a büszke szülőktől, sem szóvivőjüktől.

Azonban igaz is lehet, hisz Portman Jeruzsálemben született és valamennyire beszél is héberül. Terhessége alatt többször utalt zsidó származására, többek közt akkor is, amikor elmondta, semmit nem vettek a gyermeknek babonából, mindössze közösen kiválasztották a holmikat, és ezeket az a néhány nap alatt vette meg a kispapa, amíg az Oscar-díjas színésznő és újdonsült fia a kórházban voltak.

Aleph a 30 éves sztár első gyermeke, a 34 éves apával 2009 vége óta járnak együtt, de a terhesség hírére sem házasodtak össze, csupán eljegyezték egymást.

Portman februárban, terhessége utolsó néhány hetében vette át a leghíresebb aranyszobrocskát a Fekete hattyúban nyújtott alakításáért. Vőlegényével is ez a film kapcsán ismerkedett meg, a New York City Balett vezető táncosa és koreográfusa segítette Portman munkáját a filmben.

Még több hír Natalie Portmanről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.