Welcome to the Hegy

Saját furminttal lesz teljesebb a Hegyalja

Fesztiválozó dizájner címkéje kerül a Hegy' welcome furmintjára. A fesztivál szervezői és a Tokaj Kereskedőház pályázatot indított a kreatív bor- és zenerajongóknak: a tét a fesztivál hivatalos borának vizuális megjelenése.

2011.06.21 14:53ma.hu
Érdeklik a programok? KATTINTSON A KÉPRE!

Ősi magyar szőlőfajtából készült borral koccintva indul az idei Hegyalja. Az elsőként regisztráló hegyaljásokat olyan itallal köszönti a fesztivál, amire egyikük keze munkája, a címketervező pályázaton győztes alkotás kerül majd.

A szervezők olyan pályamunkákat várnak, amikben ötvöződik a furmint, mint régi és a Hegyalja, mint új hungaricum esszenciája, merészen, határozott vonalakkal rajzolt, és kifejezi alkotója bor és zene iránti szeretetét.

A zsűri tagja H. Jancsó Kata festőművész, aki grafikusként a fesztivál arculatáért felel, Illés Tamás, a Tokaj Kereskekedőház marketing vezetője, és Dankó Bence, a Hegy' kommunikációs csapatának tanácsadója. Ők hárman választják majd ki a győztes címketervet, addig pedig naponta tanácsokkal segítik a tervezők munkáját a Hegyalja Facebook-oldalán. A legkreatívabb tervező a fesztivál ideje alatt a környék kivételes vendégszeretetét és gasztronómiáját is élvezheti nyereményeként, szállásáról a játék szervezői gondoskodnak, pincelátogatást is szerveznek neki, és a bőséges borvacsora sem marad el. A fesztiválon pedig őt is, és minden hegyaljást jéghideg furmintfröccsök várnak a legjobb zenék mellett.

Az MR2 Furmint Klubban helyi borásznők mesélnek majd arról, milyen nőként végigkísérni a szőlő útját a tőkéktől a hordókon át a palackokig, és a borválasztásban is segítenek a fesztiválozóknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.