Tökéletesség Tokajban

Hegyalja fesztivál - a Foreign Beggars, a Ladytron és a Scooter is fellép

A brit rap-dubstep formáció, a Foreign Beggars, a szintén brit elektropop csapat, a Ladytron, a finn folkmetál Korpiklaani, valamint a sok év szünet után visszatérő hazai FreshFabrik is fellép az idei Hegyalja fesztiválon.

2011.04.18 17:20ma.hu

Tokaj mellett idén július 13. és 17. között rendezik meg a Hegyalja fesztivált. A szervezők hétfői tájékoztatása szerint fellép a Foreign Beggars, amely metál, grunge és indie alapokból alakította ki sajátos stílusát; ezt tavaly a Sziget fesztivál látogatói is élvezhették.

A Liverpoolból 1999-ben indult Ladytron szintetizátorokra épülő zenéjét a két énekesnő, Helen Marnie és Mira Aroyo teszi teljessé; a zenekar olyan slágereket készített, mint a Destroy Everything You Touch vagy a Blue Jeans.

A Ladytron 2009-ben a soproni Volt fesztiválon már játszott. A keményebb elektronikus zenei vonalat képviseli a hamburgi dance happy hardcore trió, a Scooter, amely már többször fellépett Magyarországon - tavaly a Szegedi Ifjúsági Napokon -, és most Tokajban ad koncertet. H.P. Baxter két állandó zenésztársa, Rick Jordan és Michael Simon mellett élő nagyzenekari kíséretet is hoz magával. A finn Koorpiklaani az északi metál egyik kikerülhetetlen képviselője; a zenekar különleges produkcióval készül a Hegyaljára: a Dalriadával közös Leszek a Hold című számot Jonne Järvelä énekes a magyar csapattal együtt adja elő a közönségnek.

A néhány év kihagyás után újra együtt zenélő és Tokajban is játszó FreshFabrik volt Magyarországon az első rockzenekar, amely fellépésein profi dj-vel zenélt. A magyar mezőnyből új anyagát hozza a Hegyaljára a kísérletező Turbo, a Magashegyi Underground, az Isten Háta Mögött és a Fish! is, de fellép a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Neo, a Jurij és a Vad Fruttik, akárcsak a Maszkura és a Tücsökraj.

A szervezők tájékoztatása szerint szintén játszik az idei Hegyalján Nagy Feró, a Beatrice, az Edda, Deák Bill Gyula Blues Bandje, a Blind Myself, az Insane és a Road. Már korábban bejelentették, hogy fellép az ausztrál Airbourne, a kaliforniai Pennywise, az amerikai Mastodon, a floridai Deicide, a finn Amorphis, a brit Beardyman és Nathan "Flutebox" Lee, az amerikai Slayer, valamint a német Guano Apes, a magyar színtérről pedig mások mellett Ákos, az Irie Maffia, a Bëlga, a Magna Cum Laude, a Subscribe, a Depresszió, az Ektomorf, a 30Y és a Kiscsillag.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.