A magyar könnyűzenéért kapta az elismerést

Geszti Péter lett az idei első VIVA Comet-díjas!

A magyar könnyűzenében nyújtott teljesítményéért kapja az ünnepélyes díjátadón a VIVA Comet-díjat Geszti Péter, aki ezzel olyan ikonokkal került egy listára, mint az Edda, a Neoton Família vagy Ákos.

Geszti Péter kapta a VIVA Comet életműdíját képgaléria

2011.05.09 18:29ma.hu / RedLemon
Fotó: RedLemon (A galériához KATT a képre!)

Hatodik alkalommal adják át "A Magyar Könnyűzenéért" kategóriában egy hazai zenésznek a VIVA Comet-díjat, amelynek nemcsak az a feltétele, hogy valaki valóban sokat tegyen a hazai knnyűzenéért, de a jelöltek minden esetben legalább 10 éve aktívan tevékenykednek a zenei pályán és a teljesítményük valóban kiemelkedő a magyar popzene népszerűsítésében.

Az eddigi években ebben a kategóriában az alábbi előadók kaptak díjat (időrendben visszafelé haladva): Neoton Família, Animal Cannibals, Ákos, Szikora Róbert és az R-GO, valamint 2006-ban elsőként az EDDA.

Az idei díjazottal kapcsolatos bejelentésnek különleges aktualitást ad, hogy Geszti Péter épp ma ünnepli 47. születésnapját, ezért a sajtótájékoztató a bejelentést követően átalakult egyfajta születésnapi műsorrá.

Geszti Péter életműve címszavakban

- '80-as évek: az Első Emelet dalszövegírója
- 1992-1994: a Rapülők zenekar alapítója és rappere (két platinalemez)
- 2006: Rapülők emlékkoncert, dupla teltház a Papp László Sportarénában
- 1995: A dzsungel könyve színpadi változatának szövegírója, 15 éve töretlen sikerrel játsszák a darabot
- 1999: Jazz+Az zenekar alapítása
- 2005: Oláh Ibolyának megírja az ikonikussá vált Magyarország című dal szövegét
- 2010: Az X-Faktor mentora
- 2011: Wolf Kati az ő szövegével énekli az Eurovíziós Dalfesztiválon versenydala magyar részét
- 2011: A Gringó Sztár zenekar megalapítása

A sztárt Szulák Andrea, Oláh Ibolya, Rúzsa Magdi és Zséda köszöntötte fel egy különleges Geszti Medley-vel, de Wolf Kati sem akart lemaradni, ő videóüzenetben küldte el jókívánságait Düsseldorfból. Azt a dalt is Geszti Péter szövegezte, amellyel Wolf Kati kedden este fellép az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjében és remélhetőleg a hétvégi döntőben is.

A "szöveggyáros" és reklámguru a maga szokásos viccelődős-ironikus stílusában kommentálta az elismerést: "A VIVA Comet díj meghatározó jelentőségű a magyar popkultúra világában, értékrend és értéktrend. Évek óta jól épített márka, amely pontosan tükrözi a fiatalok divatérzékenységét is. Nagyon örülök, hogy díjazott leszek, mert egyáltalán nem számítottam rá, igaz, nagyon elfoglal új zenekarom, a Gringo Sztár dalainak megírása.

El is gondolkoztatott, hogy miért most kapom? Három dolog lehetséges. Egy: hasonlítok az igazolványképemre, és a VIVA azt gondolta, dobjuk meg egy díjjal, mielőtt nyugdíjas otthonba költözik... Kettő: Tévedés történt, és összekevertek Gesztesi Karcsival. Három: ...a harmadik nem jut eszembe...
"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.