Bolognában lesz a vásárral egybekötött kiállítás

A világ legnagyobb gyermekkönyvvására

A világ legnagyobb nemzetközi gyermekkönyv-kiállítása és -vására kezdődik hétfőn Bolognában.

2011.03.27 14:24MTI

Idei díszvendégként Litvánia kiadói mutatkoznak be, de Magyarország is jelen van a hatvanöt kiállító ország között.
   
A legkisebbektől a tinédzserekig mindenki talál magának olvasnivalót a március 28. és 30. között rendezett Bolognai Nemzetközi Gyermekkönyv- és Illusztrációs vásáron (www.bolognachildrensbookfair.com).     Az idén 48. alkalommal megrendezett könyvfesztivál ezerkétszáz kiállítót lát vendégül, túlnyomó többségben - ezeregyszáz standon - külföldi műveket.    

A bolognai vásártéren a gyerekirodalom legújabb trendjei ismerhetők meg a szerzők, kiadók, kritikusok, fordítók, a vásárló szülők és főleg az olvasók részvételével. A hagyományos és multimédáis termékeket felsorakoztató szekciókban szó lesz a jogdíjakról, a könyvekbôl készült rajzfilm-sorozatokról, a képregényekről, a tudományos ismeretterjesztésről és arról is, miként lehet elmagyarázni a háborút a gyerekeknek.
   
Négy elismerést osztanak ki: a Bologna Award Ragazzi, a Fiction és Non Fiction valamint az Opera Prima elsőműves díjat. A könyvvásár újdonságának a számos fejlődő ország részvétele számít.
   
A Takács Mari tervei szerint megvalósult magyar standon az idén először a Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése közösen állítja ki tizennégy magyar gyerekkönyvkiadó termését.  

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.