Mátyás király világhírű Corvináit mutatják be!

Magyar reneszánsz a Helsinki könyvvásáron

Mátyás király világhírű Corvináit bemutató könyvek, albumok sorakoztak a polcokon a Helsinki könyvvásáron a magyar, a német, az olasz és a francia intézet közös standján október utolsó napjaiban.

2008.10.30 18:30ma.hu

Finnország legnagyobb és legrangosabb irodalmi rendezvényén, október utolsó hétvégéjén a vásárközpontban megrendezett Helsinki könyvvásáron a Magyar Kulturális és Tudományos Központ az európai együttműködés jegyében, immár harmadik alkalommal, közös standon mutatkozott be a Goethe Intézettel, az Olasz Kulturális Intézettel és a Francia Kulturális Központtal. 

Az idei téma, a Kulturális kölcsönhatások Európában a múltban és a jelenben nagyszerűen kapcsolódik a magyarországi Reneszánsz évhez: a közel 60 négyzetméteres közös stand vizuális arculatát a reneszánsz inspirálta: az a korszak, amikor az írók, művészek, könyvek és új gondolatok bejárták Európát. 

A magyar megjelenés tükrözte az ünnepi Reneszánsz év hangulatát és eseményeit - tájékoztatott a Balassi Intézet. 

A Mátyás király korát, uralkodását, legendáját, világhírű Corvináit, Graduáléját bemutató könyvek, albumok mellett helyet kaptak a magyarországi Reneszánsz év legjelentősebb kiállításait bemutató könyvek, katalógusok és kiadványok is.
 
A Helsinki könyvvásárt nyitva tartásának négy napja alatt összesen 69 ezer látogató kereste fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.