Nem erdélyieknek íródott

Lévai Anikó Erdélyben mutatta be Ugron Zsolna könyvét

Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége mutatta be Ugron Zsolna Úrilány gumicsizmában című könyvét Kolozsváron és Marosvásárhelyen, ahol nagy érdeklődés övezte az eseményt - írta hétfőn a Krónika című napilap.

2011.02.21 11:22MTI

A Kolozsváron megjelenő újság, valamint a marosvásárhelyi Népújság című napilap egyaránt beszámol a Magyarországon az Ulpius-ház Könyvkiadó gondozásában tavaly év végén megjelent, és máris sikerkönyvvé vált alkotás erdélyi bemutatójáról.
   
Fülöp G. Dénesné Suba Ilona tiszteletes, a könyvbemutató helyszínéül szolgáló marosvásárhelyi diakóniai otthon vezetője szerint a szóban forgó regény „romokon kinyílt virág”. Az est házigazdája rámutatott: az ősi, erdélyi arisztokrata családból származó, már 11 éves korában Magyarországra áttelepült Ugron Zsolna a könyvben annak a társadalmi rétegnek állít emléket, amely "a fogságban, a meghurcoltatásban is emelt fővel élt".
   
Lévai Anikó szerelmes regénynek aposztrofálta a könyvet - írja a Krónika -, bár mint mondta, „nem trendi, hiszen mindössze egy csók jelzi, hogy valóban ilyen írásról van szó”.
   
A Krónika kérdésére, hogy miért vállalta a kötet fülszövegének szerzőségét, illetve az erdélyi könyvbemutatókon való részvételt, Lévai Anikó elmondta: „Azért, mert  pozitív kicsengésű,
könnyed, ugyanakkor elgondolkoztató írásról van szó, és mert jó lenne, ha több arisztokrata leszármazott követné e család példáját,  főleg a Zsolnáét, aki gumicsizmára cserélte fel tűsarkú cipőjét.”
  
 Ugron Zsolna kifejtette: elsősorban nem az erdélyi olvasóknak szánta könyvét, hanem azoknak a magyarországi olvasóknak, akik eddig hallani sem akartak Erdélyről. Nagy örömére szolgál - tette hozzá -, hogy számos olyan üzenetet kapott, amelyben olvasói jelezték: kedvet kaptak egy erdélyi utazáshoz, és azt nem fogják elmulasztani - olvasható a Krónikában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.