Képes könyvek a vallásról

Gyermekeknek szóló imakönyvet jelentet meg három kiadó

Három keresztény szellemiségű kiadó közösen gondozott képes imakönyvét és egy bibliai témát érintő gyermekkönyvét mutatja be ma Budapesten a három szerző.

2011.02.03 07:00MTI

Mint azt Kendeh K. Péter, a Luther Kiadó igazgatója elmondta, a Luther, a Szent Maximilián és az Ekhó Kiadó És Képzeld Uram... című imakönyve, valamint A kisded első csodája című gyermekkönyve egyaránt Döbrentey Ildikó munkája.

Az imakönyvet Angyal Júlia festőművész erőteljes színvilágú, néhol vonalrajz, illetve rézkarcszerű képei illusztrálják.

Az imakönyv az élet legkülönbözőbb történéseire reagál, az ebben található imádságok közül pedig számos már korábban elhangzott az írótól a héregi katolikus templomban tartott szentmiséken. Található benne fohász az élet apró örömeiért is, mint például azért, hogy a héregi templomban harangot szenteltek.

Ezzel válik igazán bensőséges hangulatúvá ez az imakönyv. A kiadvány arra is rádöbbentheti az olvasóit, hogy az imádság nem különleges nyelven, hanem "evilági", hétköznapi nyelven szólítja meg Istent, és ezzel segíthet megújítani a hívőknek imáik nyelvezetét - mutatott rá Kendeh K. Péter.

A Luther Kiadó igazgatója elmondta: a mesekönyvet Magyar Krisztina grafikus különleges, meleg színvilágú figurái illusztrálják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.