Andy Warhol művei is felbukkannak

Kétszáz galéria Európa egyik legnagyobb művészeti vásárán

Csaknem kétszáz galéria vesz részt Európa egyik legnagyobb kortárs művészeti vásárán, az ARCO elnevezésű rendezvénysorozaton Madridban, ahol többek között Andy Warhol műveit kínálják az érdeklődőknek.

2011.02.18 10:36MTI

Madrid több a Pradónál - jegyezték meg lapok a hét közepén kezdődött esemény jelentőségéről szólva, kiemelve hogy immár harmincadik éve rendezik meg a kortárs művészeti vásárt.

Carlos Urroz, az ARCO igazgatója szerint nagy a vásárlási kedv, "az emberek ismét úgy gondolják, megengedhetik, hogy vásároljanak".

Ezúttal 26 ország 197 galériája képviselteti magát a spanyol fővárosban, és úgy tűnik, a 2010-es évben jeleskedő kínai vásárlók a kortárs művészet iránt is érdeklődést mutatnak, a távol-keleti ország gyűjtői egyre több kortárs darabot vásárolnak.

Fotóművészeti és egyéb modern alkotások, köztük Andy Warhol művei mellett Pablo Picassónak is jut hely Madridban, a spanyol mester több munkájára is lecsaphatnak az érdeklődők.

Szakemberek rámutattak, hogy a műkincspiacon egyre jobb eredmények születnek, úgy tűnik, tartósan sikerült kilábalni a 2008-as gazdasági válságból.

A világ legnagyobb aukciósháza, a Christie's a kortárs művek piacán is szép eredményeket ért el tavaly, 718 millió euró értékben adott el ilyen alkotásokat. Ez 147 százalékos növekedés a 2009-es év eredményeihez képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.