Bővítik a Szépművészetit is

Új fővárosi kulturális tengely koncepcióját készíti elő a kormány

A budai Vártól a Városligetig húzódó új kulturális tengely előkészítését kezdte meg a kormány; az Andrássy-negyed koncepciójába illeszkedik majd a Szépművészeti Múzeum bővítése is - jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján a kultúráért felelős államtitkár.

2011.02.15 12:37MTI

Szőcs Géza hangsúlyozta: Budapest belvárosának "újrafogalmazását" tágabb kontextusban, a rendelkezésre álló források és feladatok számbavételével kell elvégezni, ezért állította le a kormány a közelmúltban a Szépművészeti Múzeum térszint alatti bővítésének előkészületeit.

Mint hozzátette, a kulturális fejlesztési célokat 10 év távlatában meghatározó új koncepció 2011 végéig elkészül, választ adva a Szépművészeti Múzeum bővítésének mikéntjére is.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.