Szőcs Gézától értesültek róla

A magyar kultúra napján kerül le a lepel a felújított Mátyás király szoborról

Az Új Magyar Szó Szőcs Gézától értesült, a szobor restaurálási költségeit fele-fele arányban a román és a magyar állam viselte.

2011.01.06 17:15MTI

Január 22-én adják át hivatalosan Kolozsvárott Fadrusz János felújított alkotását, a város főterén álló Mátyás-szoborcsoportot.

Az Új Magyar Szó című bukaresti napilap Szőcs Géza kulturális államtitkártól úgy értesült, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma elfogadta Kelemen Hunor romániai művelődési miniszter javaslatát a szoboravatás időpontjáról.

A kolozsvári Mátyás-szoborcsoport a nagyjából egy éven át tartó restaurálás után november vége készült el, akkor tartották a műszaki átadást.

A hivatalos átadást január 22-én, a magyar kultúra napján tartják meg. A Kolozsvár főterén álló, Fadrusz János által alkotott, 1902-ben leleplezett szoborcsoport eredeti felújítási határideje 2010. július 22-e volt.

A restaurálás költségeit fele-fele részben a román és a magyar állam viselte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.