Átvehetik a Magyar Művészetért Díjakat

Török-Illyés Orsolyát és Hajdu Szabolcsot is díjazták

A Bibliothéque Pascal alkotói mellett még tizen vehetik át a Magyar Művészetért Díjakat.

2011.02.04 13:00MTI

Döntöttek a Magyar Művészetért Díjakról. Az elismerést Ivácson László néptáncosnak, a Háromszék együttes koreográfusának, Káel Csaba rendezőnek, Kassai Lajos lovas íjásznak, Kicsid Gizella sepsiszentgyörgyi színművésznek, a Kodály Vonósnégyesnek, a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galériának, Lukács Miklós cimbalomművészben, Páll Lajos festőművésznek, Petrás Mária énekesnek, Szabadi Vilmos hegedűművésznek, Török-Illyés Orsolya színművésznek, valamint Hajdu Szabolcs rendezőnek ítélték oda.

A Magyar Művészetért Tiszteletbeli Emlékdíjat Nemeskürty István kapja. Ex Libris-díjat kapott az Áprily Lajos Főgimnázium, a Brassó Erdélyi Kárpát Egyesület, Kovács Géza szobrászművész, a Maros Megyei Múzeum, a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium, valamint a Székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház.

A Romániai Magyar Cserkész Szövetség Árpád-díjas lett.

Páll Lajos műve

Az elismerésről, amelyeket 1987 óta folyamatosan ítélnek oda minden művészi ágban, a Magyar Művészetért Díj Kuratóriuma döntött.

Az idei, 26. díjátadó gála április 9-én lesz Marosvásárhelyen a Kultúrpalotában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.