58-ban jött létre a Fiatal Képzőművészek Stúdiója

Ötvenéves lesz a Stúdió - Évfordulós beszélgetések

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója 2008-ban lesz 50 éves - Az 1958-ban alapított szervezet és a mai egyesület között nem töretlen a folytonosság, viszont a Stúdió tulajdonában lévő, nagyrészt a rendszerváltás előtt keletkezett műtárgygyűjtemény, illetve a szakmai programok egyre nagyobb mennyiségben felhalmozott dokumentációjának "hasznosítása" mindig az aktuális fiatal generáció kezében van.

2008.03.20 18:50ma.hu

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója 2008-ban lesz 50 éves. Az 1958-ban alapított szervezet és a mai egyesület között nem töretlen a folytonosság, viszont a Stúdió tulajdonában lévő, nagyrészt a rendszerváltás előtt keletkezett műtárgygyűjtemény, illetve a szakmai programok egyre nagyobb mennyiségben felhalmozott dokumentációjának "hasznosítása" mindig az aktuális fiatal generáció kezében van.

A Technikai reneszánsz című kiállítással párhuzamosan a Stúdió belső, közösségi terében a Stúdió 5 évtizedes történetének legfontosabb momentumait felelevenítő beszélgetésekkel, naponta frissülő olvasóteremmel és vetítésekkel szeretnék a szervezők életre kelteni a raktárokba, szekrényekbe zárt dokumentumokat.

PROGRAM

1. március 25., kedd:

Stúdió Galéria

1972-1994-2007 változó galéria-vezetési koncepciók, kiállítás-rendezési trendek és műtárgyvásárlások - beszélgetés (Bencsik Barnabás, Elekes Károly, Erőss Nikolett, Keserue Zsolt, Lévay Jenő)

Diavetítés: Kiállítás enteriőrök

2. március 26., szerda:

Folytonosság és átalakulás

Hogyan lett a Magyar Népköztársaság Képzőművészeti Alapjának ifjúsági szekciójából független és progresszív művészeti egyesület - beszélgetés (Július Gyula, L. Menyhért László, Merhán Orsolya, Pacsika Rudolf, Roskó Gábor)

Olvasóterem: régi körlevelek, katalógusok, jegyzőkönyvek, fényképek

3. március 27., csütörtök:

Rövid filmek és videók archívumából

Bevezető, válogatás: Szilágyi Kornél

4. március 28., péntek:

A készülő gyűjtemény-katalógus bemutatója (Beöthy Balázs, Fenyvesi Áron)

Vetítés: katalógus-fotók

Folyamatos: kiadvány vásár és csere: saját, tagok, partner-intézmények katalógusai, régi folyóiratszámok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.