Mindent vitt a dadogó VI. György

A király beszéde tarolt a producerek díjkiosztóján

A király beszéde (King's Speech) című film nyerte el a legjobbnak járó elismerést szombaton este az amerikai producerek céhének díjátadó ünnepségén.

2011.01.23 14:46MTI

A film producerei - Iain Canning, Emile Sherman és Gareth Unwin - meglepetésüknek adtak hangot: azt hitték, a 10 jelölt között az utolsók között lesznek.

A dráma főszereplője a dadogó VI. György angol király (Colin Firth), aki rendkívül sokat küzd megmentőjével, egy beszédtanárral (Geoffrey Rush). A filmben nyújtott alakításáért Colin Firth má elnyerte a legjobb színésznek járó Golden Globe-ot egy héttel ezelőtt.

A király beszéde
mellett a producerek jutalmazták még a Fekete hattyú (Black Swan) és A harcos című filmeket, valamint a Toy Story 3 című animációs alkotást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.