Központi ünnepség a Délvidéken

A magyar kultúra napja

Január 15-én kulturális kerekasztalt tartanak a vajdasági városban a magyar kultúra napja alkalmából.

2011.01.14 15:44MTI

Ünnepi műsor keretében adják át a vajdasági magyarság rangos elismeréseit, a Magyar Életfa-díjat, az Aranyplakettet és a Plakettet, valamint a Vajdasági Szép Magyar Könyv 2010 című pályázat díjait.

A délvidéki központi ünnepség egyben megemlékezés Liszt Ferenc születésének 200., Lányi Ernő születésének 150. és Kosztolányi Dezső halálának 75. évfordulójáról.

Az ünnepségen lesz hallható először a zentai Verebes Ernő zeneszerző Liszt-átirata, a Rózsadallam, amelynek ősbemutatója egyben a Liszt-év vajdasági megnyitója.

Január 15-én a határon túli régiók és Magyarország több kulturális intézményének képviselői folytatnak kerekasztal-beszélgetést a közös, stratégiai szemléletű kulturális politikáról.

A bevezető előadást Elekes Botond Áron, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkárságának kabinetigazgatója tartja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.