Rekordszámú látogató volt Párizsban

8,5 millió látogatója volt a Louvre-nak az elmúlt évben

Az intézmény időszakos kiállításai - például az orosz művészetet, valamint a Szaúd-Arábia régészetét és történelmét bemutató tárlatok - nagy tömeget vonzottak.

2011.01.10 14:34MTI

A rekordnak számító látogatószám nem szokatlan a Louvre számára, hiszen ez volt a harmadik év, amikor ilyen sokan voltak kíváncsiak az ott bemutatott tárlatokra.

A világ egyik leglátogatottabb múzeumaként számon tartott intézmény fő látványosságai között van a Mona Lisa, Leonardo Da Vinci világhírű festménye. Számos különleges kiállítása ellenére viszont kissé csökkent a híres Prado látogatottsága Madridban 2010-ben.

Az elmúlt évben összesen 2,732 millió ember látogatta meg a múzeumot: ez a szám kissé elmarad a tavalyi 2,764 millió fő mögött és az első visszaesés az intézmény ultramodern új szárnyának 2007-es megnyitása óta.

A Prado igazgatóságát nem érte meglepetésként a látogatók számának csökkenése, ezt a gazdasági válsággal magyarázzák.

A múzeumban jelenleg Pierre-Auguste Renoir francia festő műveiből látható - Spanyolországban először - átfogó retrospektív kiállítás.

A tárlat február 6-ig látogatható. Madrid másik jelentős múzeuma, a Zsófia Királyné Múzeum (Museo Reina Sofia) látogatóinak száma viszont növekedett: 2010-ben 2,313 millióan, 226 117 fővel többen látogatták meg, mint egy évvel korábban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.