Kulturális rendezvénysorozat része lesz

Egyiptomban vendégszerepel a Szegedi Kortárs Balett

Egyiptomban vendégszerepel január közepén a Szegedi Kortárs Balett társulata: az afrikai turné a magyar uniós elnökséghez kapcsolódó kulturális rendezvénysorozat része lesz.

2010.12.28 11:30MTI

A szegedi táncosok a kairói és az alexandriai operában lépnek fel összesen három alkalommal - mondta Juronics Tamás, az együttes Kossuth-díjas művészeti vezetője.

Az egyiptomi közönség a társulat egyik tíz éve készült produkcióját, a Carl Orff kantátájára 2001-ben koreografált Carmina Burana című egyfelvonásos táncjátékot és az együttes legújabb előadása, a Testek filozófiája című darab egyik felvonását láthatja.

Juronics Tamás elmondta: a társadalmi kérdésekről és az emberi kapcsolatokról a mozdulatok nyelvén szóló új produkció tipikus utazó darab: a táncosok lényegében díszlet nélkül, minimális jelmezben - az általuk játszott fogalmakat jelölő pólókat viselve - lépnek a színpadra.

Így a vendégszereplés e része nem is okozott logisztikai problémát, annál inkább a Carmina Burana egyiptomi bemutatója.

Az együttes életében megszokott feladat a fellépéshez szükséges kellékek szállítása, a díszletek Afrikába hajóztatása azonban olyan költségekkel járt volna, melyet egyik fél sem tudott vállalni.

Molnár Zsuzsanna díszlettervező ezért Egyiptomba utazott, ahol újra legyártják a Carmina Burana díszleteit, s így a kairói és az alexandriai közönség is az eredeti látványban gyönyörködhet a vendégjáték során.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.