Marozsán Erika lesz Liza Minelli

Cabaret a Centrálban Bozsik Yvette rendezésében

Több mint negyven éve már, hogy John Kander és Fred Ebb slágerekben gazdag musical-klasszikusa újra és újra meghódítja a világ színpadait.

2010.12.22 17:00ma.hu

A Centrál Színház december 31-től játszott előadása azért is különlegesnek ígérkezik, mert a produkciót Bozsik Yvette rendezi.

A magyar kortárs tánc legismertebb és legnépszerűbb alakja – pályája során először – musicalt rendez, ráadásul a Kander-Ebb szerzőpáros Cabaret című darabját.

Ki ne emlékezne Sally Bowles-ra, akit a filmben a legendás Liza Minelli alakított?

A Centrál Színház szilveszteri bemutatóján a New York-ban élő Marozsán Erika hosszú idő után újra magyar színpadon játszik. A színésznő a balettintézetben kezdte pályáját, nem tudott ellenállni a kísértésnek, amikor Bozsik Yvette felkérte a Cabaret című musical főszerepére.

Partnere Csányi Sándor lesz, a Cabaret konferansziéja pedig Keresztes Tamás, a fiatal színész generáció egyik legkiemelkedőbb alakja.

A Cabaret magyarországi előadásai közül a Madách Színház előadása volt talán a legjelentősebb.

A 90-es évek elején Sally Bowles-ként Básti Juli tündökölt, aki most éppen a darab másik női főszerepét, Schneider asszonyt próbálja. Partnere a színpadon Haumann Péter lesz.

Szereposztás:

Sally Bowles: Marozsán Erika /Balogh Anna

Cliff Bradshaw: Csányi Sándor/ Simon Kornél

Konferanszié: Keresztes Tamás/ Vati Tamás

Schneider asszony: Básti Juli /Borbás Gabi

Schultz úr: Haumann Péter /Papp János

Schatzie Kost: Kovács Vanda
Ernst Ludwig: Schmied Zoltán

Max: Szemán Béla

Rosie: Fülöp Tímea

Lulu: Krausz Alíz

Forrás: Centrál Színház

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.