Ausztráliából is érkeztek a Felvonulási térre

Ma bezárja kapuit a Mikulásgyár

Várhatóan csak a mai napon legalább kilencezer ember látogat el az ország legnagyobb jótékonysági rendezvényére, a Felvonulási téren felállított Mikulásgyárba.

2010.12.19 10:20ma.hu

Csak vasárnap annyi adományt hoznak a Mikulásgyárba, hogy abból legalább 25.000 embernek lehet segíteni. Az ajándékokat még ma, az ország 13 plázájában felállított, kihelyezett mikulásgyári lerakóhelyen- és a vasárnap is nyitva tartó postákon is fel lehet adni- közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár tulajdonosa.

A megnövekedett hétvégi érdeklődés miatt, az adományokat a Mikulásgyár önkéntesei  annyi önkéntese várja, mint egy átlagos mikulásgyári napon. Az önkéntesek között már megjelentek a turisták is.

A Mikulásgyár első külföldi önkéntese Ausztráliából érkezett. A 33 éves fiatalember elmondása szerint: a Mikulásgyárnak nem csak Európában, de már Ausztráliában is vannak rajongói. Ö az interneten olvasott a karitatív rendezvényről, ezért jött éppen decemberben Magyarországra.

Zsolnai szerint, a Felvonulási téren, a hideg ellenére egyre több a turista is, közülük sokan a Mikulásgyár idejére szervezik utazásaikat. Mint mondta: az adományozókat és a turistákat nem csak a Mikulásgyár, hanem a köré épített karácsonyi vásár és a Citibank-jégpálya is vonzza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.