Hó a subája

Itt a Mikulás: Joulupukki Magyarországra érkezett

Joulupukki, a finn Mikulás pénteken Magyarországon landolt.

2010.12.03 13:46MTI

A finn Rovaniemi városából érkező lappföldi Mikulás a Malév fedélzetén repült Magyarországra, hogy számos helyszínen hallgassa meg és teljesítse a gyerekek kívánságait. A őszhajú apó magyarországi programjában számos állomás szerepel: a többi között találkozhatnak vele Veszprém és Ajka lakói, a vörösiszap-károsult területeken élő gyerekek, de ellátogat több gyerekkórházba, a Vakok Intézetébe és a Mikulásgyárba is. A Mikulást egyebek mellett Harriet Lonka, a Finnagora finn kulturális és tudományos központ kulturális attaséja, a lőrinci óvodások és a Csodalámpa Alapítvány kis betegei fogadták a reptéren. A gyerekek az Airport Hotel Budapestben vehették át ajándékaikat a nagyszakállútól a Malév és partnerei - az Airport Shuttle Minibusz, a Mondial Biztosító és a Le Meridien Hotel - jóvoltából. A gyerekek versekkel, dalokkal, színes rajzokkal köszönték meg Joulupukki ajándékait - közölte a Malév Zrt. az MTI-vel.

Gyermekek fogadják Joulupukkit, a lappföldi Mikulást, amint megérkezik a Ferihegyi repülőtérre. (fotó: MTI)


A őszhajú apó magyarországi programjában számos állomás szerepel: a többi között találkozhatnak vele Veszprém és Ajka lakói, a vörösiszap-károsult területeken élő gyerekek, de ellátogat több gyerekkórházba, a Vakok Intézetébe és a Mikulásgyárba is.

A Mikulást egyebek mellett Harriet Lonka, a Finnagora finn kulturális és tudományos központ kulturális attaséja, a lőrinci óvodások és a Csodalámpa Alapítvány kis betegei fogadták a reptéren.

A gyerekek az Airport Hotel Budapestben vehették át ajándékaikat a nagyszakállútól a Malév és partnerei - az Airport Shuttle Minibusz, a Mondial Biztosító és a Le Meridien Hotel - jóvoltából. A gyerekek versekkel, dalokkal, színes rajzokkal köszönték meg Joulupukki ajándékait - közölte a Malév Zrt. az MTI-vel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.