Látomásszerű előadás a Trafóban

Frenák Pál legújabb koreográfiája: movie-moving

Isadora Duncan, Jim Morrison, Marilyn Monroe, Paul Newman és Janis Joplin találkozása egy látomásszerű road-movie-ban. Frenák Pál legújabb koreográfiája december 16-tól 19-ig a Trafóban.

2010.12.16 16:38ma.hu

A korszakokon és generációkon átívelő utazást sokat látott ikonikus figurák és emblematikus táncosok társaságában teszi meg ez alkalommal a koreográfus.

Legújabb darabjában a rohanás dinamikáját és az ütközés drámai pillanatait filmes emlékképekkel kiegészítve ötvözi, innen a "műfaji" meghatározás is: movie-moving.

Az idő linearitása megtörik, álom és valóság határai elmosódnak, gesztusok és mozdulatok jelölik ki a kereteket, a kereszteződések találkozási pontjait. Philippe Martini videóművész háttere előtt a Frenák Páltól megszokott letisztult színpadképben csupán egy fehér Cadillac hasítja a végtelent.

A frenáki mozgásforma Lőrinc Katalin, Lovas Pál vagy Uhrik Dóra jelenlétével új minőségben jelenik meg a koreográfiában, hiszen a k.Rush című darabban Frenák pályája során először fordul az idősebb táncos nemzedék felé.

December 16-án az előadás után Varga Mátyás a Pannonhalmi Kulturális Igazgatóság és a Bencés Kiadó vezetője beszélget a Frenák Pál koreográfussal és a táncosokkal.

December 19-én vasárnap nem a nagyteremben ér véget a tánc, mert az előadást követően k.Rush premier partit tartanak a Trafó bárjában, a Mappa Clubban.

Az este különlegessége, hogy a zenéért az előadás zenei anyagát is jegyző Gilles Gauvin, a látványért a k.Rush filmrészleteit és vetítést is készítő Philippe Martini felel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.