A király beszéde című brit dráma az élen

Egy kosztümös film vezeti a Golden Globe-jelöléseket

A király beszéde című brit drámát hét, a Közösségi hálót pedig hat kategóriában jelölték a Hollywoodi Külföldi Tudósítók.

2010.12.15 07:00MTI

Hét kategóriában is Golden Globe-ra jelölték a The King's Speach (A király beszéde) című brit történelmi drámát, a Közösségi hálót pedig hat kategóriában.

Hollywood második legrangosabb filmdíjának jelöltjeit helyi idő szerint kedden hajnalban hozták nyilvánosságra a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben.

A közösségi háló

A jelölteket 25 filmes és televíziós kategóriában Philip Berk, a díjakról döntő Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége (HFPA) elnöke ismertette, Josh Duhamel, Katie Holmes és Blair Underwood közreműködésével.

A 68. Golden Globe-díjátadó 2011. január 16-án lesz a Beverly Hilton Hotelben. A házigazda - akárcsak tavaly - ismét Ricky Gervais lesz.

A Cecil B. DeMille életműdíjat Robert De Nirónak ítélte oda a nemzetközi kritikusok testülete.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.