Eleganciában nincs hiány...

Karácsonyi kiállítás arannyal és csillogással

Stílusosan karácsonyi kiállítással zárja az évet a Sterling Galéria. De aki elegáns, drágakövekkel megrakott arany- és ezüstékszerekre kíváncsi, az nem jó helyen keresgél.

2010.12.13 13:34ma.hu

Eleganciában ugyan nincs hiány, nemesfémben sem, de ez valami más.

Fiatal ötvösművészek – és mellettük az ékszertervezés doyenje, Péter Vladimir – néhány igazi különlegessége látható az üvegtárlókban. Budapest első kortárs ékszergalériája úgy vezeti be az új tervezőket a köztudatba, hogy egyben a lehetséges piac ízlését is finomítja.

A kisszériás ékszerek a legújabb irányzatokat képviselik. A negyedévente rendezett új kiállításokon a klasszikus ékszerművészettől az újrahasznosított, vagy a műfajban eddig ismeretlen anyagokig és formákig mindent bevállalnak – mindent, ami egyértelműen magas minőség. Ugyanígy keresik az újabb tehetségeket is, és a szigorú geometriából egyéni stílust varázsoló Fördős Bencétől a leheletfinom papírral vagy ébenfával dolgozó Vági Flóráig a kortárs ékszertervezők széles skálája rendszeres kiállítója a galériának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.